Activiteiten

Wij bieden tijdens de draaidagen van de verschillende speltakken diverse activiteiten aan. 

Hieronder een greep uit het activiteiten aanbod van de Esta en de Verkennergroep:

Esta
De Esta groep is opgesplitst in 2 groepen. De esta s  (van 5 jaar t/m groep 6) draaien op zaterdag van 10.00-11.30. De oudere kinderen van deze groep heten Esta plus en zitten in groep 7 en 8, zij draaien op zaterdag van 10.30-12.00 uur. De activiteiten zijn voor beide groepen ook gevarieerd. Wij proberen de oudere kinderen uit te dagen met wat meer gecompliceerde activiteiten zoals pionieren en kampvuur maken. 
Met de jongere kinderen zijn de activiteiten meer gericht op spel en samenwerking, zoals bal spellen, proefjes en scouting activiteiten maar dan aangepast aan het niveau van de kinderen. 

Verkenners
De Verkenners draaien iedere vrijdag van 19.30-21.00 uur. Kinderen kunnen vanaf de brugklas in deze groep terecht. Wij bieden de kinderen activiteiten aan gericht op scouting technieken en zorgen daarbij voor het stimuleren van samenwerken en nemen van eigen initiatieven.

Kamp
Zowel de esta als de verkenner groep gaan los van elkaar op weekendkamp. Dit vind plaats bij de eigen blokhut. 
Naast het weekendkamp gaan we ook gezamenlijk een week in de zomervakantie op zomerkamp. We gaan dan naar een blokhut van een andere scoutinggroep. De verkenners slapen dan buiten in tenten en de esta groep slaapt binnen in de blokhut. Gedurende het kamp worden er ook gezamenlijke activiteiten ondernomen zodat de groepen van elkaar kunnen leren.